Mladić porijeklom iz BiH preminuo nakon nesreće u Njemačkoj :: Semberija INFO ::

 

Mladić porijeklom iz BiH preminuo nakon nesreće u Njemačkoj


Mladić porijeklom iz BiH Marko Bojanović (17), preminuo je u bolnici nakon teške nesreće koja se dogodila 3. juna u Njemačkoj.

Mladić rođen u Bugojnu, borio se nekoliko dana za život, ali je izgubio bitku 9. juna u gradskoj bolnici Karlsruhe.

U nesreći je pored Bojanovića učestvovao i Leon Lešnjaković koji je rođen u Osijeku.

Hrvatska katolička misija Mittelbaden objavila je da su mladići bili njihovi članovi te da je Lešnjaković (16) poginuo na licu mjesta.

Kako prenosi portal Index, u nedjelju 3. juna, nešto prije 11 časova, terenski radnici su pored ceste kod Windena u zapadnoj Njemačkoj pronašli motor i pored njega dvojicu mladića. 

Njemački mediji pišu da je jedna osoba vjerovatno bila dugo mrtva, dok je druga bila teško povrijeđena i nije reagovala. 

Pretpostavlja se da se nesreća dogodila u ranim jutarnjim časovima te da nije otkrivena ranije zbog visoke trave pored ceste, piše Wochenblatt reporter.

Još nije jasno kako je došlo do nesreće, a za sada nema naznaka da su u nesreći učestvovale druge osobe. Takođe, nije jasno ko je upravljao motorom.

Mladići nisu nosili kacige ni zaštitnu odjećute su bili premladi da bi imali dozvolu za upravljanje motorom zapremine 400 kubnih centimetara, objavila je policija.

(Nezavisne)