Ko je milijarder koji se nalazi u nestaloj podmornici: Inženjer, pilot i Ginisov rekorder :: Semberija INFO ::

 

Ko je milijarder koji se nalazi u nestaloj podmornici: Inženjer, pilot i Ginisov rekorder


Podmornica za petoro ljudi, pod nazivom "Titan", koja je krenula u ekspediciju istraživanja olupina Titanika, nestala je u dubinama atlanskog okeana, a među putnicima je i Hamiš Harding.

Hamiš Harding, 59-godišnji britanski milijarder, poslovni čovek i istraživač, navodno se nalazi na podmornici koja je nestala u Atlantskom okeanu i za kojom je organizovana potraga. Naime, Harding je juče rekao da se pridružio najnovijoj ekspediciji Ocean Gatea na Titaniku, piše BBC.

Harding je na Fejsbuku i drugim društvenim mrežama objavio da su prvi uron pokušali da izvedu u nedelju,18. juna. Dodao je i da se na podmornici nalazi nekoliko legendarnih istraživača, od kojih su neki od 1980-ih obavili više od 30 urona do Titanika.


Prva i jedina misija do Titanika ove godine?

Hamiš je napisao da će ovo putovanje verovatno biti prva i jedina misija s posadom na Titanik ove godine zbog teških vremenskih uslova. On je inače studirao prirodne nauke i hemijsko inženjerstvo na Univerzitetu Kembridž, a kasnije je stekao i licencu za pilota.

Prošle godine je prozvan „svemirskim putnikom“ jer je učestvovao u komercijalnom letu Blue Origina, svemirske kompanije Džefa Bezosa. Takođe drži Ginisov svetski rekord u putovanju oko Zemlje preko Severnog i Južnog pola.

Harding je trenutno predsednik međunarodne kompanije Action Aviation koja se bavi prodajom i operacijama u industriji poslovnog vazduhoplovstva, sa sedištem u Dubaiju. U junu prošle godine je prvi put najavio da će se pridružiti timu koji će videti olupinu Titanika.

(B92)