MILAN DAKIĆ: REKONSTRUISANA DIONICA KA PODGRABU, VLADA SRPSKE ULOŽILA MILION KM :: Semberija INFO ::

 

MILAN DAKIĆ: REKONSTRUISANA DIONICA KA PODGRABU, VLADA SRPSKE ULOŽILA MILION KM


Dionica puta od Pala prema Podgrabu, dužine dva kilometra, rekonstruisana je uz podršku Vlade Republike Srpske koja je uložila milion KM, izjavio je vršilac dužnosti direktora preduzeća “Putevi Republike Srpske” Milan Dakić.

“Vlada Republike Srpske želi u svakoj opštini i gradu da uradi investiciju do dva miliona KM. Tako smo prije 20 dana završili ovakvu investiciju u Gacku, a danas na Palama”, naveo je Dakić koji je sa predstavnicima opštine Pale i narodnim poslanikom Acom Stanišićem posjetio ovu lokaciju.

On je rekao da novinarima da se završava jedna od investicija na inicijativu predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i precizrao da je riječ o sanaciji magistralnog puta koja je obuhvatala je Karađorđevu ulicu od Osnovne škole “Pale” do Kasarne “Miloš Obilić”.

Dakić je naveo da je u Republici Srpskoj u toku realizacija 24 investicije, dodajući da je ponosan na ta ulaganja kada je u pitanju putna infrastruktura.

Prema njegovim riječima, Vlada Republike Srpske želi u budućnosti da nastavi saradnju sa lokalnim zajednicama koje imaju neke dionice puta koje duže vremena nisu rekonstruisane.

“Preduzeće `Putevi Republike Srpske` i Vlada Republike Srpske žele da zajedno sa lokalnim zajednicama rade ovakve investicije, kako bi se poboljšala putna infrastruktura”, naglasio je Dakić.

Poslanik DEMOS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Aco Stanišić zahvalio je Dakiću za razumijevanje da ovakvu investiciju u ovoj godini dodijeli opštini Pale, kao i izvođaču – preduzeću “Romanijaputevi” koji su korektorno uradili posao, ali i Vladi Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću i predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, koji ni ovaj put nisu zaobišli opštinu po pitanju bitnih investicija.

“Ovo je samo početak revitalizacije putnog pravca Pale-Podgrab. Insistiraćemo kod direktora `Puteva` Dakića i Vlade Republike Srpske da u narednoj godini u budžetu predvide sredstva koja bi bila uložena na teritoriji opštine Pale, radi poboljšanja saobraćajne komunikacije”, naveo je Stanišić.