Sahranjeni Srbi ubijeni na Kosovu i Metohiji :: Semberija INFO ::

 

Sahranjeni Srbi ubijeni na Kosovu i Metohiji


PRIŠTINA - U prisustvu velikog broja građana danas su sahranjena dvojica Srba ubijena u Banjskoj - Bojan Mijailović na novom groblju u Leposaviću, a Igor Milenković u selu Graničica u opštini Leposavić.

Posmrtni ostaci trećeg ubijenog Srbina, Stefana Nedeljkovića iz Zvečana, prebačeni su u Vrnjačku Banju, gdje će danas biti sahranjen.

Povorku sa tijelom ubijenog Nedeljkovića iz Zvečana je ispratilo više hiljada mještana.

Kraljevčani su kolonu vozila dočekali sa upaljenim bakljama, kako bi odali počast Nedeljkoviću koji je stradao u Banjskoj u neđelju, 24. septembra, prenosi “Kosovo onlajn”.

Na administrativnom prelazu Jarinje iz povorke je izvučen Lazar Janićijević, kojeg je policija odvela u nepoznatom pravcu, ali se pretpostavlja da je sproveden u Policijsku stanicu u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Za sada nema informacija zbog čega je Janićijević uhapšen.

U svim srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji zavladali su strah i uznemirenje. Smanjeno je i kretanje čak i između srpskih sela u centralnom dijelu Kosova, a u Kosovskom Pomoravlju (region Gnjilana), u kojem su srpska sela ispresijecana albanskim, gotovo da i nema kretanja.

Po društvenim mrežama se širi objava u kojoj se Srbima „savjetuje da se u noćnim časovima ne kreću putnim pravcima od Prištine prema Podujevu i od Prištine preko Kosovske Mitrovice do Leposavića i Zubinog potoka“.

U objavama je navedeno da nepoznata lica u crnim odijelima presreću vozila sa srpskim tablicama, uz poruku „Čuvajte se!“.

Glas Srpske