Hose Muhika o ratu između Izraela i Hamasa: To je neuspeh čovečanstva :: Semberija INFO ::

 

Hose Muhika o ratu između Izraela i Hamasa: To je neuspeh čovečanstva


Фото - Принтскрин
Izvor: Politika

MONTEVIDEO - Bivši predsednik Urugvaja Hose Muhika izjavio je da je rat između Izraela i palestinske militantne organizacije Hamas „neuspeh čovečanstva” i predstavlja sramotu i za Jevreje, i za Palestince.

On je istakao da monoteističke religije imaju patologije do stepena fanatizma koji je nemoguće razumeti i pratiti, prenosi španski list „Periodiko”.

„Rat koji je pokrenut na Bliskom istoku je sramota za jevrejski narod i za palestinski narod. Varvarstvo i neuspeh politike Ujedinjenih nacija, koja za više od 50 godina nije uspela da zašije ranu istorijske prirode. Te stvari su u kulturi naroda. Kada je politika toliko slaba da ne može da ispravi te stvari, to je promašaj čovečanstva, rekao je Muhika.

Na pitanje da li smatra da dve zemlje mogu da uspostave dijalog, Muhica je rekao da to nisu dve zemlje, već da je Hamas posebna organizacija i da ne treba mešati Palestinu sa Hamasom.

„Ovo je patologija fanatizma koja je nastala kao rezultat veoma dugog sukoba, ali je veoma različita”, objasnio je bivši predsednik Urugvaja.