Uhapšen Banjalučanin: Uzgajao drogu, pronađeni puška i prigušivač :: Semberija INFO ::

 

Uhapšen Banjalučanin: Uzgajao drogu, pronađeni puška i prigušivač


Foto: PU Banjaluka
Banjalučka policija je u okviru akcije "PLANTAŽA 2023" uhapsila lice S.Š. iz Banjaluka koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Banjaluka, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, juče je izvršen pretres kuće, dvorišta i pomoćnih objekata u Banjaluci, koje navedeno lice koristi.

"Tom prilikom je pronađena i oduzeta kompletna laboratorija za vještački uzgoj opojne droge, više različitih pakovanja u kojima se nalazi ukupno oko 2.640 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu marihuanu, jedna stabljika koja asocira na indijsku konoplju, 15 osušenih stabljika koje asociraju na biljke indijske konoplje, dvije digitalne vage, puška sa optičkim nišanom i prigušivačem,  456 komada municije različitog kalibra i više komada minsko-eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da će nakon završene kriminalističke obrade, te kompeletiranja i dokumentovanja predmeta, Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima protiv navedenog lica.

(Nezavisne)