Udruženje "Naša Drina" spojilo dvije obale jednog roda - treći rođendan :: Semberija INFO ::

 

Udruženje "Naša Drina" spojilo dvije obale jednog roda - treći rođendan


Za Semberija info - Mladen Vasilić

U selu Čitluku, kod Malog Zvornika, gdje je i osnovana prije tri godine, proslavljen je rođendan patriotskog i ekološkog udruženja Drina, kraj samog jezera, u prisustvu ljudi iz svih krajeva Srbije, uključujući i one koji su ostali na svojim ognjištima iz Zubinog Potoka i Leposaviča, koje je posebno pozdravio mr Igor Braunović.

Velika je djela "armija" članova "Naše Drine" učinila, ne samo u Srbiji. Podstakla je i osnivanje istoimenog udruženja u Republici Srpskoj, kojima je, na osnivačkoj skupštini u Zvorniku mr Igor Braunović, predsjedik "Naše Drine" za Srbiju, poručio: - Rado ću mjesto predsednika da ustupim predsjedniku udruženja iz Republike Srpske. Da budemo jedno!



Braunović je poručio da će to obećanje da ispuni, vjerujući da se neće dugo čekati. Borba za prirodu, dragocjenosti naše zemlje, od šuma, rijeka, livada, polja i izvora je neprestano i u svakom kraju, kako kaže, brinu aktivisti "Naše Drine" i to neumorno i posvećeno. Istovremeno, članstvo drži do kulture sjećanja na sve znamenite događaje i ličnosti iz bliže ili dalje prošlosti. To svjedoči i što su, pored ostalog, ovjekovečili spomen obiležjima ljude od Miloša Ćirkovića, šumara junaka sa Košara do đenerala Mihailovića, na radost ogromnog broja ljudi, "a ne cveljenje onih kojima je do srpstva, srpske države i vjere pravoslavne stalo kao do lanjskog snijega".

- Ponosan sam, pored ostalog, što smo doprinijeli da patnja đenerala Mihailovića bude priznata u srpskom narodu  - kazao je mr Braunović, govoreći kraj Drine, koju je nazvao "kičmom srpskog roda, nedjeljivom, izražavajući nadu da neće dugo vode proteći tom rijekom dok ne budemo sjedinjeni u svakom pogledu. - Borićemo se da sačuvamo Kosovo i Metohiju i da imamo snage da podržimo snažno našu braću u svim srpskim zemljama.

Braunović je rekao da je "Naša Drina" dio koalicije SPS, naglašavaju da bez nje i Slobodana Miloševića nikad niko ne bi stvorio Republiku Srpsku, koja bez njih nikad ne bi postojala, "što, danas, potvrđuju i njegovi nekad ljuti protivnici".

 - To je suva istina jer je riječ, iznad svega, o patriotskoj opciji - poručio je Braunović. - Da nije bilo Slobodana ne bismo mogli da stavimo kokarde na kape i ratujemo za slobodu svoga roda. Boriću se za istinu o Slobodanu Miloševiću.

Rođendanu "Naše Drine", što je rođendan, kako je rekao Braunović, i ruske obaveštajne službe GRU, ali i Miodraga Ćosića Ćire, jednog od najrevnosnijih čuvara Drine, prisustvovali su mnogi ugledni gosti, među kojima  predstavnici ruske ambasade u Beogradu.