Traži se raspuštanje ultradesničarskih grupa :: Semberija INFO ::

 

Traži se raspuštanje ultradesničarskih grupa


Фото - Твитер
Izvor: B92 / Nezavisne

​PARIZ - Nakon nasilnih demonstracija aktivista, ministar unutrašnjih poslova Francuske, Žerald Dermanin, najavio je da će tražiti raspuštanje tri ultradesničarske grupe.

Oko 80 ultradesničarskih aktivista demonstriralo je proteklog vikenda ulicama Roman-sir-Izera, spremnih da se sukobe sa policijom nakon intervencija sprovedenih zbog ubistva mladića u gradiću Krepolu, podsjeća pariski dnevnik "Figaro".

"Predložiću raspuštanje grupe koja se zove Martel divizija. Samo ime očigledno uliva strah. Takođe ću predložiti da se rasformiraju još dvije ultradesničarske grupe", rekao je danas Žerald Darmanin za "France Inter".

Martel divizija je mala grupa pariske ultradesnice koja u svojim redovima ima pojedince koji su u subotu uveče učestvovali u nasilnim demonstracijama.

Sekretar Komunističke partije Francuske u ponedjeljak je rekao za "France Inter" da krajnja desnica vodi na put građanskog rata u Evropi i Francuskoj i to čini punom snagom.

"Vjerujem da postoji mobilizacija među ultradesničarima koja želi da nas gurne u građanski rat", izjavio je Darmanin i poručio da "niko neće zamijeniti državu", prenosi "b92".