Kolika je plata kuvara u Njemačkoj :: Semberija INFO ::

 

Kolika je plata kuvara u Njemačkoj


FOTO: Ilustracija
U ARD-ovoj seriji "Lohnt sich das" (Isplati li se), dvadesetsedmogodišnji kuvar Niklas otkriva kako u hotelu sa pet zvjezdica mjesečno zarađuje 2.700 evra bruto.

Niklas radi u hotelu u Kukshavenu u Donjoj Saksoniji. Mladi kuvar je zadužen za priloge, povrće, supe i vegetarijanska jela, prenosi Feniks magazin.

"Moj posao kuvara je, rekao bih, vrlo stresan jer je psihički i fizički zahtijevan. Dakle, imate puno stresa i nosite dio posla sa sobom kući", rekao je Niklas.

Niklas ističe da se već navikao na rad tokom praznika i da bi mu pomoć za rad nedjeljom i praznicima olakšali stres.

"Odmor mi više i nije nešto posebno", rekao je mladi kuvar koji, iako uživa u svom poslu, napominje da ima još prostora za napredak, pogotovo kada je u pitanju plata.

"Mnogo toga se još mora dogoditi prije nego što budem zadovoljan, uključujući i platu", kaže Niklas.

Mjesečno prima 2.700 evra bruto, s dodatnim satima taj iznos dođe i do 2.790 evra, što mu na kraju donosi neto prihod od 1.930 evra.

"Jako sam ambiciozan. Za mene uvijek postoji korak dalje", rekao je Niklas.

Kaže da se ne oslanja na napojnice jer one uvijek variraju.

Ipak, Niklas je uvjeren da se njegov rad svakako isplati. Ističe da uživa u svom poslu, da se dobro slaže sa svojim timom i da mu je posao zanimljiv. Iako želi veću platu, vjeruje da ipak dobro zarađuje, ali njegova ambicija je daleko od zadovoljenja.

(Glas Srpske)