Miličević: Srpsku istoriju 20. vijeka pisali su borci :: Semberija INFO ::

 

Miličević: Srpsku istoriju 20. vijeka pisali su borci



Predsjednik SDS Milan Miličević čestitao je Boračkoj organizaciji Republike Srpske i svim demobilisanim pripadnicima Vojske Republike Srpske Dan boraca.

“Srpsku istoriju dvadesetog vijeka pisali su srpski borci, počevši od balkanskih ratova, preko Prvog svjetskog rata, Drugog svjetskog rata do poslednjeg odbrambeno-otadžbinskog rata. Ta tinta istorije napisala je naše nedaće od vremena Prvog srpskog ustanka, kojeg se danas takođe sjećamo i pamtimo. Borci su kroz istoriju branili naše pravo na državnost i zbog toga znamo da bez žrtve srpskih boraca danas ne bi bilo Srba na ovim prostorima”, poručio je predsjednik SDS.

Miličević je podsjetio na težak položaj demobilisanih boraca, ratnih vojnih invalida i njihovih porodica za koje u Republici Srpskoj ni posle 32 godine nakon rata nije napravljeno sistemsko i pravedno rješenje.

„Danas se sjećamo žrtve 24.000 boraca koji su položili živote da bi Republika Srpska živjela. Časna je obaveza svakog od nas da, radeći odgovorno i svakodnevno, gradimo Republiku Srpsku i ostvarimo san onih koji su dali tu najveću žrtvu da bismo živjeli dostojanstveno“, poručio je Miličević.


SDS - Sektor za politiku i medije