Predsjednik Crne Gore podnio ostavku na sve funkcije u stranci :: Semberija INFO ::

 

Predsjednik Crne Gore podnio ostavku na sve funkcije u stranci


Foto: Tanjug/AP
Predsjednik Crne Gore i zamjenik predsjednika Pokreta Evropa sad Jakov Milatović podnio je ostavku na sve funkcije u stranci, javljaju Vijesti.

"Prilikom osnivanja Pokreta Evropa sad, građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno , obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe , obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrijednosti. Dosadašnji način rada je suprotan obećanom i vrijednostima koje sam imao na umu prilikom stvaranja Pokreta. Iz tog razloga dajem ostavku na sve funkcije u Pokretu", napisao je Milatović na nalogu na mreži X.



Dodao je da je Pokret Evropa sad bio i ostaće važan dio njega.

"Jer smo zajedno ispisivali historiju demokratskih promjena u zemlji. Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsjednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmjeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", kazao je Milatović.

(Nezavisne)