Hurtić seli u Savjet ministara BiH, ko će u fotelju ministra trgovine RS :: Semberija INFO ::

 

Hurtić seli u Savjet ministara BiH, ko će u fotelju ministra trgovine RS


SARAJEVO, BANjALUKA – Tek što je počeo da se navikava na funkciju ministra trgovine i turizma u Vladi Republike Srpske, Sevlid Hurtić (stranka BH zeleni) mogao bi da promijeni ministarsku fotelju i da se preseli put Sarajeva, gdje bi trebao da postane novi ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH.

Ova informacija potvrđena je direktno iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), odakle su u kratkom saopštenju za javnost naveli da je SNSD u dogovoru sa predstavnicima "osmorke" uputili novi prijedlog kandidata za Ministra za ljudska prava i izbjeglice, a da je riječ o Sevlidu Hurtiću.

"Upućivanjem ovog prijedloga su stvoreni svi uslovi za formiranje Savjeta ministara", saopšteno je iz SNSD-a.

Podsjećamo, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, nedavno je rekao da će kadar ove stranke i aktuelni poslanik u Narodnoj skupštini RS Denis Šulić biti kandidat za ministra za ljudska prava i izbjeglice, ali su se tome usprotivili predstavnici stranka koje su činile tzv "osmorku", a koja je već sada "šestorka".

Oni su, podsjetimo zahtijevali da na mjesto ministra za ljudska prava dođe Bošnjak iz Republike Srpske, zbog čega je Šulić upao u prvi plan.

Zbog činjenice da će Hurtić biti kandidat za ministra u Savjetu ministara BiH i da vrlo vjerovatno napušta Trg Republike, pojavile su se informacije da će na njegovo mjesto ministra trgovine i turizma Republike Srpske doći upravo Šulić, čime bi SNSD u novoj Vladi imao još jednog ministra.

Međutim, u razgovoru za "Nezavisne novine" Šulić je poručio da je sve pročitao iz medija, te da ne zna o čemu se radi.

"Niko mi ništa nije rekao. Zaista ne znam ništa o tome", kazao je Šulić.


Nezavisne novine