Zaplijenjena droga vrijedna 700.000 KM :: Semberija INFO ::

 

Zaplijenjena droga vrijedna 700.000 KM


Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo uhapsili su S.K. (37) iz Sarajeva i zaplijenili više kilograma spida čija se ulična vrijednost procjenjuje na 700.000 maraka.

Iz MUP- KS su istakli da je osumnjičeni uhapšen u okviru operativno-taktičke akcije u borbi protiv zloupotreba opojnih droga. Naveli su da S.K. terete da je počinio krivična djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga  i teška krađa.

Kako su saopštili pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo i uz naredbu Opštinskog suda u Sarajevu izvršen je lični i pretres stana i putničkih vozila koje koristi S.K.

-U pretresu je pronađeno i izuzeto, između ostalog  bure sa 11  paketa sadržaja materije bijele koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid  ukupne bruto mase  11,206 kilograma, kesa sa osam paketa sadržaja materije bijele koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid ukupne bruto mase 8,069 kilograma, kesa sadržaja smeđe materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu heroin ukupne bruto mase 1,5 kilograma. Pronađena je i  kutija sa suvom zeljastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, upakovana u više pakovanja ukupne bruto mase  510 grama, dva paketića sadržaja materije bijele boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu spid, paketić sadržaja suve zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana- stoji u saopštenju.

Dodaje se da je nađeno i više autodijelova vozila BMW kao i drugi predmeti od interesa za istragu.
Ističe se da je ulična vrijednost zaplijenjenih narkotika oko 700.000 KM.

- Uhapšeni muškarac je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, te će nad njim niti provedena daljnja kriminalistička obrada- navedeno je u saopštenju MUP- a KS.

(Glas Srpske)