BIJELjINA DOMAĆIN BICIKLISTIMA NA MEĐUNARODNOJ TRCI „BEOGRAD - BANjALUKA“ :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA DOMAĆIN BICIKLISTIMA NA MEĐUNARODNOJ TRCI „BEOGRAD - BANjALUKA“


Sedamnaesta međunarodna biciklistička trka „Beograd-Banjaluka“ biće vožena od 19. do 22. aprila. Start prve etape je u Beogradu, a cilj posljednje u Banjaluci. Ove godine takmičiće se 170 biciklista iz više od 30 zemalja sa četiri kontinenta. Za neke od njih ovo će biti prilika za sakupljanje bodova za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu naredne godine.

Prva etapa ove trke startovaće sa Trga republike u Beogradu 19. aprila. Prelazak graničnog prelaza „Pavlovića most“ se očekuje istog dana oko 15 časova, a petnaest minuta kasnije slijedi dolazak u Bijeljinu, na cilj prve etape, u Ulici Nikole Tesle. Za taj dan na Trgu kralja Petra I Karađorđevića, od 14 časova planirane su dječije biciklističke trke, kao i kulturno-zabavni program, od 15.30 do 16 časova, odnosno prije prije proglašenja pobjednika etape.



Narednog dana, 20. aprila, u 11 časova startovaće druga etapa Trke iz Ulice Vuka Karadžića u Bijeljini i biće vožena do Vlasenice. Dolazak na cilj druge etape u Vlasenici se očekuje istog dana oko 14 časova. Završetak trke je planiran za 22. april na aerodromu Zalužani u Banjaluci. Kao i prethodnih godina, Grad Bijeljina je tradicionalno pokrovitelj cilja prve i starta druge etape ove Trke.