Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku :: Semberija INFO ::

 

Nevrijeme krenulo sa zapada: Dvije snažne olujne ćelije blizu Slovenije, idu ka istoku


Foto: Pixabay
Portal Rein alarm javlja da stiže novo nevrijeme sa zapada, preko Slovenije.

Slovenačka Agencija za zaštitu životne sredine navodi da su se rano jutros u blizini granice Slovenije sa Italijom stvorile dvije jače olujne ćelije koje putuju prema istoku.

Prva je krenula u unutrašnjost Slovenije, a druga je zahvatila područje južno od Bovca. 

Za cijelu Sloveniju izdato je narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena. Ponovo postoji opasnost od jačih udara vetra, pljuskova i grada, javljaju regionalni mediji.

Pljuskovi bi mogli izazvati i bujične poplave, dodaje se u saopštenju.

I u Hrvatskoj je danas prognozirano nestabilno vrijeme, a kako navodi Republički hidrometeorološki zavod Hrvatske najveća mogućnost za lokalno grmljavinsko nevrijeme u toj zemlji je popodne i uveče.

Narandžasto upozorenje zbog mogućeg olujnog nevremena na snazi je u vijećem dijelu BiH do nedjelje. Narandžasto upozorenje izdato je kao upozorenje na lokalne pljuskove praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom uz moguću pojavu grada.

Područje za koje je izdat narandžasti meteoalarm je zapadna, sjeverna, centralna i istočna BiH, a na snazi je od danas od 16.00 časova do 22. jula do ponoći.

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je rano jutros dva upozorenja. U prvom se upozorava da se danas i sutra popodne i uveče na području Srbije mogu očekivati vremenske nepogode, dok se drugo odnosi na visoke temperature.

(RTRS)