Hrvat pljačkao pištoljem igračkom, šteta gotovo 25.000 evra :: Semberija INFO ::

 

Hrvat pljačkao pištoljem igračkom, šteta gotovo 25.000 evra


Sudac zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni pritvor 42-godišnjaku koji je osumnjičen da je na području Zagreba, od maja 2021. do 21. jula 2023, počinio 43 razbojništva koristeći pritom pištolj igračku, saopštilo je tužiteljstvo.

Tužiteljstvo sumnjiči 42-godišnjaka da je u 43 navrata počinio razbojništva u raznim trgovačkim društvima, benzinskim pumpama i domovima zdravlja. Pritom je, ističe tužilaštvo, prijetio radnicima metalnim pištoljem igračkom te uzimao i u svoju korist zadržavao različite novčane iznose.

Zagrebačka policija je prošlog petka uhapsila 42-godišnjaka, nakon što je opljačkao apoteku u Rapskoj ulici. Istragom je utvrđena sumnja da je 42-godišnjak počinio 43 razbojništva, od čega su tri ostala u pokušaju, prenosi Index.hr.

Policija je dodala da je razbojnik opljačkao trgovine, apoteke, pošte, kioske, benzinske pumpe, i to maskiran zimi kapom, a ljeti šiltericom. Po ulasku u prostor, s pištoljem u jednoj ruci, a vrećicom u drugoj ruci, od radnika bi zatražio novac, koji bi mu oni predavali zbog straha i bojazni za vlastiti život.

Policija je potvrdila da se radi o pištolju igrački. Ukupna materijalna šteta je oko 24.886 evra.

(Nezavisne)