Snijeg usred ljeta u Sloveniji, temperatura jedan stepen :: Semberija INFO ::

 

Snijeg usred ljeta u Sloveniji, temperatura jedan stepen


Zahlađenje sredinom ovog ljeta donijelo je ne samo mnogo nevremena, već i poneku pahulju.

Zahlađenje je donijelo ne samo brojne oluje s kojima se suočavamo proteklih dana, već i poneku snježnu pahulju u visoravnima.

Kamera na Kredarici, u Sloveniji, snimila je kratkotrajni snježni pljusak, saopštila je Agencija za zaštitu životne sredine (ARSO). Trenutno je jedan stepen Celzijusa na najvišoj meteorološkoj stanici, prenosi N1.

"Hladno vrijeme nam je donijelo ne samo brojne oluje s kojima smo se susreli proteklih dana, već i snježne pahulje na visokim planinama. Kamera na Kredarici zabilježila je kratkotrajne snježne padavine. Na najvišoj meteorološkoj stanici trenutno je 1 °C", saopšteno je iz ARSO-a.

U međuvremenu, olujna ćelija se približava slovenskoj obali iz pravca italijanske Vidme, što bi moglo izazvati tramontanu, grmljavinu, na području slovenske Istre, upozorava ARSO. U međuvremenu, pojedinačne oluje su već zahvatile neke zemlje regiona.

Meteorolozi su danas izdali žuto upozorenje za cijelu Sloveniju. Poslijepodne će biti pljuska ili nevremena. Na Primorskoj će puhati slaba do umjerena bura, koja će poslijepodne oslabiti.

(N1)