Lišena slobode lica koja su pokušala da zapale benzinsku pumpu u Bijeljini


Policijska stanica Bijeljina, 20.10.2020. godine  oko 19,30 časova od strane vlasnika ugostiteljskog objekta  u Ljeljenči, zaprimila je prijavu, da je isti fizički napadnut u objektu od strane NN muškog lica, te da mu je oštećen inventar objekta od strane tog i još jednog NN muškog lica.
 
Na lice mjesta izašla je patrola policije koja je potvrdila navode prijave, dok je prijavitelj upućen na medicinski predgled o čijem se stepenu povreda dežurni ljekar nije izjasnio.
 
Ubrzo nakon toga Policijska stanica Bijeljina, zaprima  prijavu da su na benzinskoj pumpi u mjestu Ljeljenča, došla dva muška lica koja su uzela crijevo od plina, koji su  počeli da puštaju, uz prijetnje da će da zapale benzinsku pumpu. Od strane radnika pumpe lica su i savladana i zadržana do dolaska patrole policije.
Pripadnici Policijske stanice Bijeljina utvrdili su da se radi o licu  A.A. kao i maloljetniku iz Bijeljine.
Navedena licu su  crijevom za točenje plina  prijetili da će da zapale benzinsku pumpu, te su tom prilikom oštetili i  inventar pumpe, a zatim prijetili i fizički napali radnike pumpe.
 
Alkotestiranjem lica, utvrđeno je da lice A.A. ima 1,74 g/kg alkohola u organizmu, dok je kod maloljetnika utvrđena koncentracija od 1,26 g/kg alkohola u organizmu.
 
Od strane policijskih službenika lice A.A. i maloljetno lice iz Bijeljine su lišen slobode. Protiv maloljetnika postupano je u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.
 
Protiv oba lica slede izvještaji Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini  zbog počinjenih krivičnih djela '' Izazivanje opšte opasnosti '', '' Ugrožavanje sigurnosti'', '' Tjelesna povreda''  i  '' Oštećenje i oduzimanje tuđe stvari''.

PORTPAROL POLICIJSKE UPRAVE

Aleksandra Marić