Milan i Real u polufinalu Lige šampiona :: Semberija INFO ::

 

Milan i Real u polufinalu Lige šampiona


Fudbaleri Reala i Milana plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

Real je u Londonu pobijedio Čelsi 2:0 u revanš duelu četvrtfinala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja.

​Aktuelni evropski šampion je izborio plasman u polufinale, pošto je prošle nedjelje u prvoj utakmici u Madridu takođe slavio sa 2:0.

Oba gola za Real u večerašnjem meču postigao je Rodrigo u 58. i 80. minutu.

Real će u polufinalu LŠ igrati sa boljim iz duela između Mančester sitija i Bajerna. Engleski klub je u prvom meču slavio sa 3:0, a revanš susret će biti odigran sutra od 21 čas u Minhenu.

Fudbaleri Napolija i Milana igrali su večeras u Napulju 1:1 u revanš meču četvrtfinala LŠ. U prvom meču odigranom prije osam dana bilo je 1:0 za Milan.

Milan je u meču imao priliku da povede u 22. minutu, ali je golman Napolija Aleks Meret odbranio jedanesterac, koji je izveo Žiru.

Francuski napadač je šest minuta kasnije imao veliku šansu, ali je Meret ponovo bio siguran. Milan je poveo u 43. minutu pogotkom Žirua, koji je zatresao protivničku mrežu posle kontranapada i asistencije Rafaela Leaa.

Napoli je u drugom poluvremenu imao više od igre, a golman Milana Majk Manjan je u 82. minutu odbranio penal, koji je izveo Kviča Kvaračelija.

Napoli je do izjednačenja stigao golom Viktora Osimena u 93. minutu, ali je Milan na kraju izborio plasman u polufinale najkvalitetnijeg klupskog takmičenja.

Fudbaleri Milana će u polufinalu LŠ igrati sa boljim iz duela između Intera i Benfike. Inter je u prvom meču slavio sa 2:0, a revanš je sutra od 21 sat u Milanu.
 
(Tanjug)