OGROMNA TRI BODA IDU U JANjU: PODRINjE IZ KONTRE PREMA OPSTANKU :: Semberija INFO ::

 

OGROMNA TRI BODA IDU U JANjU: PODRINjE IZ KONTRE PREMA OPSTANKU


Fudbaleri Podrinja su u 25. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske savladali Famosa 4:3 u Istočnom Sarajevu i tako osvojili tri ogromna boda u borbi za opstanak.

Kiša koja je prethodnih dana, pa sve do pred sami početak utakmice, padala u Istočnom Sarajevu učinila je teren prilično teškim za igru. Važnost utakmice, kao i imperativ pobjede obje ekipe doprinio je i nervozi, pritisku na sudiju Dragana Žarića i stalnom prigovaranju, naročito gostiju, pa je i Zumbul Mahalbašić pokušao natjerati svoje momke da više pažnje obraćaju na igru nego na suđenje.

Prvih gotovo pola sata nismo vidjeli ništa sadržajno. Rovovska borba na sredini terena, jaki dueli, ali bez konkretnosti u napadačkoj trećini. Zahtjevao je Vladimir Drinjak da probaju njegovi igrači da spuste loptu i ne pokušavaju previše dugim loptama, koje očigledno nisu prolazile danas. Bila je lopta više kod Motorista, ali to nije bilo od neke prevelike koristi.

Prvo uzbuđenje vidjeli smo u 30. minuti. Jasno opredijeljenje Podrinja da jakom odbranom i gotovo perfektnim kontranapadima prave probleme domaćinu urodilo je plodom kada poslije jednog slobodnog udarca Famosa odbrana dobro reaguje, a onda je sjevnula brza kontra četiri na jedan, Hadžibegović pokušava da napravi faul, dobija karton, ali se akcija nastavlja i Lakota u završnici šutira, ali Igor Rončević sjajno interveniša i čuva svoju ekipu.

Što nisu uradili tada, gosti iz Janje su napravili tri minute kasnije. Predaleko su defanzivci Famosa stajali od svojih igrača, a to koristi Samir Delalić i na nekih sedam-osam metara od gola natrčava na loptu i šalje je u mrežu za veliko slavlje Podrinja.

U 36. minuti prva velika šansa za Famos na utakmici.Preselili su se štoperi u napad, Hadžibegović ne zahvata loptu najbolje, a Ćeha u padu šutira tik pored gola.

Četiri minute kasnije šut Stevanovića, pravo u Igora Rončevića, a na drugoj strani uzvraća Famos još jednom sjajnom šansom nakon prekida Perovića, ali gosti sa gol linije izbacuju loptu i spriječavaju povratak Famosa u meč.

Što nije uradio domaći tim jesu gosti, i ponovo nakon kontre. Opet je to bio prekid, odbrana Podrinja otklanja opasnost i sjeva brza kontra. Lakota sjajnom loptom uz liniju izbacuje Stevanovića, odbrana Famosa ne stigne da u začetku akcije napravi faul, Stevanović izbjegava klizeći start Radovića i nastavlja ka Rončeviću, potom mu se lopta vraća i nakon klizećeg Đorđa Ćehe, a onda preciznim udarcem šalje loptu u mrežu za 2:0.

Odmah je na poluvremenu Vladimir Drinjak izvršio tri izmjene, u igru uveo Marka Markovića na poziciju zadnjeg veznog umjesto Marka Tešanovića koji je u finišu poluvremena dobio i nezgodan udarac u koljeno, a na terenu su i ofanzivci Dejan Bjeloš i Kota Jošikava.

Od prvog minuta drugog dijela Famos kreće ofanzivno ka protivničkom golu i poslije šest minuta mu se to vraća, naravno nakon prekida. Mladen Perović je ubacio loptu u sredinu kaznenog prostora, a u gužvi je najprisebniji Danel Blažić i polovi prednost gostiju.

Nastavio je Famos sa napadima i u 64. minuti napadi se isplate. Nikola Novković je sa lijeve strane ubacio loptu, Dejan Bjeloš je najviši u skoku, šutira, Edis Šehović brani, a lopta se vraća u polje, Kota Jošikava potom zalama čuvara, odigrava povratnu loptu i Danel Blažić pogađa po drugi put.

Čekao je Podrinje i na 2:2 svoju šansu iz kontri, Zumbul Mahalbašić je govorio svojim izabranicima i da je to dobar rezultat, ali još bolji je kad se povede. Dočekali su to u 77. minuti kada Filip Jovičić šalje loptu iza leđa Rončevića za novo veliko slavlje gostiju. Samo četiri minute kasnije, padaju sve nade Motorista u povoljan rezultat. Sjevnula je brza kontra, a završava je drugim golom rezervista Filip Jovičić.

U sudijskoj nadoknadi utakmice Famos dolazi do 4:3. Dosudio je Dragan Žarić penal, a Mladen Perović ga pretvara u gol za 4:3, no nije više bilo vremena za neki povratak. Nakon tog pogotka, Zumbul Mahalbašić je imao šta prigovoriti sudijama ovog meča, a sve je to bilo i previše za fudbalsku utakmicu, pa mu Dragan Žarić nakon žutog kartona pokazuje i crveni karton, a samo što se utakmica nastavila crveni karton dobija naivno i Marko Marković, te Motoristi ostaju za desetoricom, ali je svakako i bio kraj utakmice, pa je na kraju ostalo 4:3 za Podrinje, velika tri boda u borbi za opstanak, a Famosu briga pred finiš sezone.

FAMOS – PODRINjE 3:4 (0:2)

SRC „Branislav Lubura-Brane“

Gledalaca: 100

Sudija: Dragan Žarić (Kotor Varoš)

Strijelci: 0:1 Delalić 33, 0:2 Stevanović 45, 1:2 Blažić 51, 2:2 Blažić 64, 2:3 Jovičić 77, 2:4 Jovičić 81, 3:4 Perović 90+2

Žuti kartoni: Hadžibegović, Kokot, Novković  (Famos), Alić, Lakota, Pantić, Vukičević, Nikolić, Mazić, Šehović, Vučić (pomoćni trener), Mahalbašić (trener) (Podrinje)

Crveni karton: Marko Marković (Famos) 90+4, Zumbul Mahalbašić (trener Podrinje) 90+3

FAMOS: Rončević, Škrba, Ćeha, Kokot (od 74. Vranešić), Babić (od 46. Marković), Radović (od 46. Bjeloš), Perović, Hadžibegović, Novković (od 81. Nakagaki), Tešanović (od 46. Jošikava), Blažić

PODRINjE: Šehović, Erić, Jovanović, Mazić, Lakota (od 82. Jahić), Božić (od 86. Bradarić), Delalić (od 70. Vukičević), Alić, Nikolić, Pantić (od 70. Jovičić), Stevanović (od 86. Đurić)

(SportDC)