Teniski savez Srpske: Molčan potvrdio učešće na Banjaluka openu :: Semberija INFO ::

 

Teniski savez Srpske: Molčan potvrdio učešće na Banjaluka openu


Aleks Molčan, najbolji slovački teniser, potvrdio je da će učestvovati na ATP turniru u Banjaluci na poziv organizatora turnira, saopštio je Teniski savez Republike Srpske.

Molčan, koji je trenutno 120. igrač na ATP listi, do sada je igrao tri ATP finala od kojih je prvo bilo 2021. godine u Beogradu, drugo 2022. godine u Maroku, a treće u Lionu, kada je 28. maja prošle godine bio 38. igrač na svijetu.

Od maja 2022. godine Molčan počinje da radi sa Marijanom Vajdom, koji mu je i danas trener.

Prošla godina definitivno je bila najbolja za slovačkog igrača, pa je tada igrao svoje prvo polufinale turnira ATP 500.

Ove godine dva puta je igrao treće kolo na turnirima iz masters serije, a na Australijen openu je pobijedio trostrukog osvajača grend slemova Stena Vavrinku.

Publici u Banjaluci je poznat po učešću na turniru Srpska open, ove godine, gdje je došao do polufinala, kada je poražen od Andreja Rubljova, inače kasnijeg osvajača turnira u najvećem gradu Srpske.

Teniski čelendžer Banjaluka open, setije 100 ATP bodova, biće održan od 7. do 13. avgusta na terenima Nacionalnog teniskog centra Srpske. Generalni pokrovitelji turnira su predsjednik Republike Srpske, Vlada Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske i grad Banjaluka.

(RTRS)