Srbija pred vratima Evropskog prvenstva: Savladana Crna Gora :: Semberija INFO ::

 

Srbija pred vratima Evropskog prvenstva: Savladana Crna Gora


Foto: Tanjug
Reprezentacija Srbije savladala je Crnu Goru u Beogradu rezultatom 3:1 i tako sebe znatno približila Evropskom prvenstvu.

Čini se da je Piksi naučio svoju lekciju iz utakmice protiv Mađara tako da sebi sada nije dozvolio luksuz da kapitena srpske reprezentacije Dušana Tadića ostavi na klupi i ovu utakmicu. I ko bi rekao, sve je išlo kroz Tadićeve noge, a na kraju svake akcije nalazio se Aleksandar Mitrović koji je to pretvarao u gol i to dva puta u 9. i 73. minuti. No, da Mitar nij škrt pokazao je u 77, minuti kada je asistirao Tadiću koji je pogodio za konačnih 3:1.

Izgledalo je večeras većinu stvari bolje, osim te odbrane, koja čini se, čim malo bude pritisnuta kapitulira. Pogotovo to brine u koliko se Srbija nađe, a sve su šanse sada da hoće, u avionu za Njemačku kako će to djelovati na Euru. Jasno je da njeguje igru sa trojicom štopera, ali čini se da ne može da nađe trio koji mu treba. Jedino što nema dileme jeste da se Strahinja Pavlović nalazi u bilo kojoj od tih kombinacija.

''Orlovi'' su tako ovom pobjedom napravili veliki korak ka Evropskom prvenstvu, pošto imaju pet bodova više od trećeplasirane Crne Gore, pa je za prolaz na Euro 2024 dovoljan i bod u posljednjem kolu protiv Bugarske u Beogradu.

 (Tanjug)