Slovenija u drami izborila Euro, provukla se i Italija :: Semberija INFO ::

 

Slovenija u drami izborila Euro, provukla se i Italija


Slovenija , Italija i Češka izvukli su pozitivne rezultate u direktnim okršajima s Kazahstanom, Ukrajinom i Moldavijom, čime su se tri prvospomenute reprezentacije direktno plasirale na Evropsko prvenstvo koje će se nagodinu održati u Njemačkoj.

Sinoć je odigrano sedam utakmica u grupama C, E i H, a u nastavku pogledajte što se događalo u dramatičnoj završnici kvalifikacija.

Grupa H

Danska je ranije bila osigurala odlazak na Euro iz grupe H, dok su Slovenija i Kazahstan u direktnom okršaju u Ljubljani odlučivali o drugom putniku. Sloveniji je bio dovoljan bod, a na kraju je u dramatičnoj završnici slavila 2:1. Benjamin Šeško doveo je Slovence u vođstvo u 41. minutu. Ramazan Orazov izjednačio je u 48. a za konačnu potvrdu plasmana pogodio je Benjamin Verbič u 86. minutu.
Kazahstan je morao pobijediti, a s obzirom da nije, ići će u dodatne kvalifikacije zajedno s Finskom. Sjeverna Irska i San Marino sigurno neće ići na Euro.

Grupa C

Engleska je prva u grupi C, a Ukrajina je u Leverkuzenu bila domaćin Italiji, gdje su se borili za drugu poziciju. Italiji je takođe bio dovoljan bod, dok je Ukrajina morala pobijediti kako bi se direktno plasirala na Euro. Završilo je 0:0 te će se Ukrajina morati probiti kroz dodatne kvalifikacije, koje su Italijani remijem izbjegli. Sjeverna Makedonija i Malta ostali su na dnu grupe.

Grupa E

Odranije je bilo poznato da će Albanija direktno iz hrupe E otići na Euro. O drugom putniku odlučivalo se na utakmici Češke i Moldavije. Česima je bilo dovoljno odigrati neriješeno, a na kraju su slavili 3:0. Poljska će ići u dodatne kvalifikacije, dok Moldavija i Farska ostrva zauzimaju posljednje dvije pozicije.