Novak Đoković uvećavao sopstveni rekord :: Semberija INFO ::

 

Novak Đoković uvećavao sopstveni rekord


FOTO: TANJUG/AP
Srpski teniser Novak Đoković započeo je danas 411. nedjelju na prvom mjestu ATP liste, čime je nastavio da uvećava sopstveni rekord.

Đoković na prvom mjestu ATP liste ima 9.855 bodova. Srpski teniser ima 600 bodova više u odnosu na drugoplasiranog Španca Karlosa Alkaraza, koji je sakupio 9.255 poena.

Rus Danil Medvedev je treći na ATP listi sa 8.765 bodova, dok je Italijan Janik Siner na četvrtom mjestu sa 8.310 poena.

Rus Andrej Rubljov je peti teniser svijeta, dok je Nijemac Aleksander Zverev zadržao šesto mjesto na ATP listi. Potom slijede Danac Holger Rune, Poljak Hubert Hurkač, Amerikanac Tejlor Fric i Grk Stefanos Cicipas.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Laslo Đere je pao za jednu poziciju i sada je 35. igrač svijeta sa 1.215 bodova. Miomir Kecmanović je napredovao za jedno mjesto i trenutno je 40. na ATP listi sa 1.080 poena.

Dušan Lajović je zadržao 53. poziciju na listi najboljih tenisera svijeta sa 939 bodova, dok je Hamad Međedović nazadovao za dva mjesta i trenutno je na 107. mjestu sa 586 poena.

Naredna ATP lista biće objavljena za nedjelju dana.

(Tanjug)