Crna Gora pronašla selektora, Prosinečki preuzima "sokole" :: Semberija INFO ::

 

Crna Gora pronašla selektora, Prosinečki preuzima "sokole"


Foto: Wikimedia Commons/ Media Centre Belgrade
Fudbalska reprezentacija Crne Gore čeka novog selektora još od 8. decembra, kada je Miodrag Radulović saopštio da neće ostati na klupi ,,sokola“ po isteku trogodišnjeg mandata i čekanju je došao kraj.

Na sjednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza 27. decembra usaglašeno je da rukovodstvo Saveza u narednom periodu obavi razgovore sa kandidatima za ovu poziciju kako bi IO imenovao novog selektora do kraja januara 2024. godine.

Januar je prošao, selektor i dalje nije zvanično imenovan.

FSCG je (neočekivano) ušao u trku sa vremenom jer su za mart zakazani prijateljski mečevi, zatim utakmice UEFA Lige nacije u septembru, oktobru i novembru, i pitanje selektora je postalo urgentno.

Crnu Goru, osim prijateljskih mečeva u martu i junu, očekuju utakmice UEFA Lige nacije. Naredni dani trebalo bi da otklone dilemu, u završnici potrage ostalo je nekoliko kandidata, a među njima je, nezvanično saznaju Vijesti.me, Robert Prosinečki (55), koji će i dobiti povjerenje Fudbalskog saveza Crne Gore.

Na klupi Crne Gore do sada su bili Zoran Filipović, Zlatko Kranjčar, Branko Brnović, Ljubiša Tumbaković, Faruk Hadžibegić i Miodrag Radulović.

(Nezavisne)