ZAVRŠEN FUTSAL KAMP „GOal GIRLS“: VELIKI ODZIV ZAINTERESOVANIH DJEVOJČICA :: Semberija INFO ::

 

ZAVRŠEN FUTSAL KAMP „GOal GIRLS“: VELIKI ODZIV ZAINTERESOVANIH DJEVOJČICA



U dvorani Gimnazije juče je organizovan jednodnevni kamp u zatvorenom pod nazivom „GOal Girls“, a isti je podrazumijevao aktivnosti koje su djevojčicama približile futsal kao sport, ali i kao način za stvaranje zdravih navika. 

Posljednjih godina futsal u Bijeljini doživljava ekspanziju, a u prilog tome govori činjenica da je Klub malog fudbala "Radnik" iz Bijeljine u svojoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi Bosne i Hercegovine osvojio šampionsku titulu.

Dobri rezultati KMF "Radnik" su privukli mnogobrojne ljubitelje futsala na utakmice, a od posebnog značaja jeste činjenica da tim utakmicama prisustvuje veliki broj dječaka i djevojčica. S obzirom na to da okosnicu šampionskog tima čine momci koji su rodom iz Bijeljine i okoline, dugoročni plan jeste da se animiraju djeca i mladi kako bi Bijeljina i u narednim godinama imala tim koji će igrati važnu ulogu na fudbalskoj sceni BiH i Evrope.

Pošto ženski futsal u gradu nije na zadovoljavajućem nivou, grupa sportskih radnika je došla na ideju da se, u partnerstvu sa KMF „Radnik“, organizuje futsal kamp za djevojčice, a plan za naredni period jeste da ova manifestacija preraste u tradiciju. 



Kamp se održao u dvorani Gimnazije „Filip Višnjić“ i podrazumijevao je sljedeće aktivnosti:

-Radionica na temu "Prednosti bavljenja futsalom i značaj ovog sporta na globalnom nivou",
-Organizovanje mini treninga za djevojčice,
-Organizovanje poligona za djevojčice,
-Dodjela sertifikata svim učesnicama kampa,
-Druženje organizatora, stručnih radnika i polaznica kamp.

Sa učesnicama kampa su radili članovi KMF „Radnik MD Shop“,Davor Arnautović i Stefan Rakić kao i kondicioni trener ove ekipe, Predrag Zarić.

Aktivnost se realizuje u sklopu projekta „Football zajedno“, kojim koordiniše „Fairplay“ inicijativa iz Austrije, sa glavnim implementacijskim partnerom „Igrajmo zajedno inicijativa“ (iZi) u saradnji sa fudbalskim savezima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, kroz UEFA „HatTrick“ program, a uz podršku Austrijske razvojne agencije (ADA).