STRIJELCI SK „SEMBERIJA“ USPJEŠNI NA PRVENSTVU BIH :: Semberija INFO ::

 

STRIJELCI SK „SEMBERIJA“ USPJEŠNI NA PRVENSTVU BIH



Prethodnog vikenda na strelištu Streljačkog kluba „Target“ iz Brčko distrikta održano je Prvenstvo Bosne i Hercegovine u disciplini „Trap“. Na prvenstvu su se takmičili juniori, seniori i veterani, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. 



Kao kolektiv koji je u 2022. godini osvojio skoro sve što se u ovom sportu moglo osvojiti, na Prvenstvu BiH je učestvovao i Streljački klub za leteće mete „Semberija“ iz Bijeljine. Bijeljinci su ovaj put u ekipnoj konkurenciji osvojili titulu vicešampiona BiH sa pogođenih 189 golubova, osam manje od prvoplasiranog SK „Lovac“ iz Tuzle.



U pojedinačnoj konkurenciji, u seniorskoj kategoriji iz bijeljinskog kluba nastupila su trojica takmičara. Emrah Jahić je sa pogođenih 110 golubova osvojio titulu viceprvaka Bosne i Hercegovine (pet golubova više je pogodio prvoplasirani Mustafa Beširević iz Orašja). Mladen Simić osvojio šesto mjesto sa pogođenih 104 goluba dok je Nedim Paravlić bio osmi sa 96 pogodaka.



U juniorskoj konkurenciji, strijelci iz Semberije su pokazali prošlogodišnju formu. Boško Jakovljević je osvojio titulu prvaka BiH (sa 107 pogođenih golubova) dok je njegov klupski kolega Emir Paravlić osvojio drugo mjesto i titulu državnog vicešampiona (sa 97 pogođenih golubova).