Novaka čeka opozicija u Australiji :: Semberija INFO ::

 

Novaka čeka opozicija u Australiji


Najbolji srpski teniser Novak Đoković dobio je dozvolu da uđe u Australiju na prvi Grend slem turnir u 2023. godini, ali se čini da domaća publika još uvek nije spremna da ga dočeka s oduševljenjem u Melburnu sredinom januara.
 
Đoković je deportovan iz Australije početkom godine poslije zbrke oko ulaska u zemlju kao nevakcinisano lice protiv korona virusa.
 
Iako je tada aktuelni šampion obavješten da će moći da uđe u Australiju sa medicinskim izuzećem, vlasti su tu odluku preinačile i uvukle srpskog tenisera u tamošnju političku igru.
 
Spor je završen tako što je Novak napustio Australiju uz zabranu ulaska u zemlju u naredne tri godine, a što je standardna procedura za sve deportovane putnike i nije mogao da brani titulu u Melburnu.
 
Međutim, prošlog mjeseca, australijske vlasti su ukinule Đokoviću zabranu ulaska u zemlju ukazom koji je potpisao ministar za imigracije Endi Džajls.
 
Istraživanje koje je sproveo „Sidnej Morning Herald" kaže da se 30 odsto Australijanaca slaže sa odlukom da Đoković dođe u Melburn na Australijan open početkom 2023. godine.
 
Isto istraživanje takođe kaže i da 41 odsto Australijanaca smatra da Đokoviću ne bi trebalo dozvoliti učešće na Australijan openu.
 
To je pad u odnosu na 71 odsto, koliko je iznosio procenat Đokovićevih protivnika u januaru ove godine, prenosi Sputnjik.
 
Brojke svedoče, dakle, o manjoj opoziciji Đokovićevom nastupu u Melburnu u odnosu na početak 2022. godine, ali i da je sjećanje na čitavu sagu oko deportacije Srbina iz Australije ostavilo traga na njegovu reputaciju.
 
Vjerovatno se radi o ljudima koje ne zanima tenis, a koji su oduvijek bili glasni u zahtjevima da Novak ne dolazi u Austrlaiju bez vakcine.
 
Kako bilo, Đoković će učestvovati na prvom Grend slemu u sezoni, a kako će ga dočekati publika u Melburn parku pokazaće vrijeme.
 
Jedno je sigurno, Nole je nikada motivisaniji da trijumfuje na Australijan openu.

(Glas Srpske)