UG “BIJELjINSKA DJECA SUNCOKRETI”: OZVANIČEN POČETAK RADA :: Semberija INFO ::

 

UG “BIJELjINSKA DJECA SUNCOKRETI”: OZVANIČEN POČETAK RADA


Novoosnovano Udruženje građana “Bijeljinska djeca suncokreti”, počelo je sa radom u Ulici Save Šumanovića 23 u Bijeljini. Riječ je o Udruženju roditelja djece sa poteškoćama u razvoju, djece u riziku i djece na marginama društva. Logoped Melita Marković pohvalila je osnivanje udruženja i rekla da će u narednom periodu organizovati razne radionice koje budu potrebne, kako djeci, tako i roditeljima. Gradska uprava pružila je podršku osnivanju udruženja, a kako je rekao Ljubiša Stanišić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti, Grad Bijeljina će finansijski podržati rad udruženja. Goran Đurić, osnivač i predsjendik Humanitarnog udruženja “Help” iz Njemačke, rekao je da će pomoći radu udruženja, a njiha pomoć se odnosi na pomoć u orttopedskim pomagalima. Potpredsjednica novoosnovanog udruženja Natalija Dragić, rekla je da je udruženje osnovano sa ciljem poboljšanja statusa djece i njihovog pravnog statusa.



-Naziv Bijeljinska djeca suncokreti smo dali zbog simbolike suncokreta, jer se okreće prema suncu, a mi nastojimo da im obezbijedimo sunce”, rekla je Dragićeva. Predsjednica udruženja Aleksandra Stankić, podsjetila je da su se okupili prije godinu dana sa idejom da osnuju udruženje.



- Udruženje za sada imamo 40 roditelja i četrdesettroje djece, a sa djecom će raditi logoped, defektolog i fizijatar. Moram da naglasim da nam je veliku pomoć pružila Kopanija “Steco centar”, a pomoć ćemo imati i od firme Likros metals”, rekla je Stankićeva.

Vlasnik “Steco centra” Milenko Stevanović je istakao da je sa zadovoljstvom odlučio da pomogne osnivanju udruženja, a njegova pomoć neće ostati samo na pomoći u osnivanju udruženja.

-Već sam angažovao prijatelje, poslovne saradnike koji su odazvali, a pozivam i druge da se uključe, kako bismo pokazali društvenu odgovornost i pomogli u radu udruženja”, rekao je Stevanović.



Semberija info