Turiste iz Srbije u Zenici umjesto kazne za parking sačekala poruka :: Semberija INFO ::

 

Turiste iz Srbije u Zenici umjesto kazne za parking sačekala poruka



Bračni par iz Srbije oduševila je poruka koju su pronašli na svom automobilu tokom posjete Bosni i Hercegovini, tačnije Zenici.

Oni su zajedno iz Beograda sa djecom posjetili Zenicu i platili parking na dva sata. U gradu su se na kraju zadržali nešto više, a kad su se vratili, na automobilu su ugledali poruku, koja ih je ostavila bez teksta.

"Dragi prijatelju ili prijateljice. S obzirom da si iz Srbije, nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si uplatiti parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu, a ja sam spriječio. Dragi prijatelji, uživajte u Zenici", pisalo je u poruci koja im je uljepšala dan.



Par je poruku odlučio da podijeli sa drugima pa su je poslali na Instagram profil posvećen "prijateljstvu BiH, Srbije, Hrvatske i Crne Gore".

Pored fotografije poruke, podijelili su i svoje utiske:

"Odlučili smo da porodično napravimo malu turneju po Bosni i na našem putu se našla i Zenica. Parkirali smo se i otišli šetati kroz grad. Došli smo u Zenicu oko 13:00 časova. Suprug je uplatio parking za 2 sata, a nama se Zenica jako svidela pa smo ostali mnogo duže i totalno zaboravili na parking i da treba da platimo dodatno vreme. Kada smo se vraćali ka autu tek smo se minut, dva pre nego što ćemo doći do auta setili da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking i očekivali smo kaznu. Na nekih dvadesetak metara vidimo nešto iza prednjeg brisača i bili smo ubeđeni da je to upravo kazna".

Međutim, kako su naveli, dočekala ih je jako prijatna poruka.

"Neko je valjda primetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, da bi, verovali ili ne, taj neko ko nam je apsolutno nepoznat, sprečio da nam bude napisana kazna i uplatio parking za celi dan. Šta reći? Žao mi je samo što nam nije ostavio neki kontakt, barem da mu se zahvalimo ako ne želi novac, ali ne, ništa nije ostavio kao kontakt. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marijana i Teodor sa decom iz Beograda. Bosanci, divni ljudi!", napisali su Beograđani, prenosi N1.


​Nezavisne novine