Košarkaši Srbije danas protiv Dominikanske Republike za četvrtfinale SP :: Semberija INFO ::

 

Košarkaši Srbije danas protiv Dominikanske Republike za četvrtfinale SP


MANILA - Košarkaška reprezentacija Srbija danas od 14 sati u Manili igra protiv Dominikanske Republike odučujući meč za četvrtfinale Mundobasketa.

Porazom od Italije izabranici selektora Svetislava Pešića zakomplikovali su sebi put do osam najboljih i pobjeda je imperativ.

- Nikome nije drago kada se izgubi, bolje je kada se pobedi. Mi smo ovde došli da pobeđujemo, ne samo Italiju, nego sve što možemo da pobedimo. Tu se stvorila atmosfera oko te reprezentacije i uticalo je na mentalni prilaz. Nismo pobedili tu utakmicu, ali se nismo ni obrukali - rekao je selektor Pešić na konferenciji i dodao da Dominikana ima svoje kvalitete.

- Nema mnogo plakanja, nema mnogo tuge, moramo da se vratimo. Držali smo sastanak, analizirali smo šta nismo dobro uradili protiv Italije, i šta moramo da uradimo protiv ekipe koja nije Italija, koja ima napadački kvalitet. Nije samo Tauns u ekipi, tamo je i Felis, jedan od najboljih plejmejkera španske lige. Ima tu mnogo iskusnih igrača koji igraju u Evropi. Pokazali su ovde da mogu da igraju sa svima, pobedili su Italiju ali su izgubili od Portorika jer su ušli u utakmicu misleći da će lako završiti posao - kazao je Pešić.


Tanjug / Glas Srpske