Doktor reprezentacije Srbije otkrio zbog čega je Simaniću uklonjen bubreg :: Semberija INFO ::

 

Doktor reprezentacije Srbije otkrio zbog čega je Simaniću uklonjen bubreg


Vijest da je košarkaški reprezentativac Srbije Boriša Simanić ostao bez bubrega, nakon što ga je udario Nuni Omot, košarkaš Južnog Sudana iz nehata na utakmici trećeg kola prvog dijela grupne faze na Mundobasketu, sinoć je potresla mnoge.

Prvobitno je Simanić operisan u noći između 30. i 31. avgusta, kada se činilo da će sve u redu, ali, nažalost, posoperativni oporavak je donio i određene probleme.

Zbog toga se oglasio i doktor reprezentacije Dragan Radovanović, koji je otkrio stanje srpskog košarkaša.

– Zbog pojave komplikacija na povređenom bubregu nastalih u postoperativnom toku, Boriša Simanić je ponovo operisan 3. septembra. Zbog promena u vitalnosti tkiva bubrega, operativnim zahvatom je morao da bude uklonjen ceo bubreg. Očekujemo i želimo da posle ovog operativnog zahvata, postoperativni tok protekne uredno – rekao je doktor Radovanović za KSS.

Saigrači iz reprezentacije proteklih dana apelovali su na na osobe koje mogu da doniraju krv zbog njegove hitne operacije, a reprezentativni kolega Aleksa Avramović posvetio je sa saigračima Boriši pobjedu protiv Dominikanske Republike.

“Orlovi” su u nedjelju izborili mjesto u četvrtfinalu Mundobasketa, ali je smotra najboljih košarkaša svijeta za Borišu Simanića završena. Nuni Omot uputio je javno izvinjenje naglasivši da nije prljav igrač i da nije imao namjeru.

(Glas Srpske)