Davidovac: Litvanci su uvijek nezgodni, očekuje nas teška utakmica :: Semberija INFO ::

 

Davidovac: Litvanci su uvijek nezgodni, očekuje nas teška utakmica


Znali smo da ćemo kad tad doći do momenta kada prava na grešku više nemamo. Očekuje nas teška utakmica. Oni su u dobrom ritmu pogotovo poslije pobjede nad SAD. Biće fizički teška utakmica. Litvanci su uvijek nezgodni, a mi ćemo dati sve od sebe. Poznajemo se dobro, na dosta turnira smo igrali jedni protiv drugih. Imaju dosta igrača u NBA i Evroligi, rekao je Davidovac i dodao da je zadovoljan pobedom protiv Dominikanske Republike.

Košarkaši Srbije u utorak od 10.45 časova u Manili igraju sa Litvanijom u četvrtfinalu Mundobasketa sa Litvanijom koja je u prethodnom meču savladala SAD 110:104.

- Oni su odlično šutirali u tom meču, brzo im ide lopta, imaju veliko samopouzdanje. Očekujem da će tako biti i protiv nas. Mi treba da odigramo dobru odbranu, kao što smo je odigrali u prethodnom meču. Treba fizički da odgovorimo na njihovu igru i nadam se da će sve biti u redu - istakao je Davidovac.

Polovina litvanske ekipe igra u svojoj ligi, dok su lideri ove reprezentacije košarkaši, koji nastupaju u NBA i Evroligi.

- Jonas Valančijunas je prva zvijezda tima. Ima tu još mnogo igrača koji igraju u Evroligi dugi niz godina zajedno. Rokas Jokubaitis je takođe odličan. Generalno, dobra su ekipa - dodao je srpski košarkaš.

Košarkaš Crvene zvezde istakao je da je ovo dobar momenat u kojem se njegov tim nalazi. Selektor Svetislav Pešić u ovoj utakmici ne može da računa na Borišu Simanića kojem je prethodne noći odstranjen bubreg.

- Uticalo je to mnogo na nas. Nadam se da će biti dobro. Svi se informišemo koliko možemo, doktor ga posjećuje. Svi smo uz njega, nadam se da će to pregurati kako treba - istakao je Davidovac.


RTRS