Igokein turnir povodom 50. rođendana: Domaćin na Galatasaraj :: Semberija INFO ::

 

Igokein turnir povodom 50. rođendana: Domaćin na Galatasaraj


LAKTAŠI - Takmičenje drugog dana Igokeinog turnira povodom 50. rođendana danas od 17 časova otvoriće Hapoel Jerusalim i Turk Telekom.

Od 20 časova sastaće se Igokea i Galatasaraj, a obje utakmice biće igrane u Laktašima. Izraelski tim je aktuelni šampion svoje države i sa klupe ga predvodi srpski trener Aleksandar Džikić. Ekipa je sastavljena od izraelskih i američkih košarkaša te će iduće sezone ponovo nastupati u FIBA Ligi šampiona gdje će im u grupnoj fazi rival biti Galatasaraj.

S druge strane klub iz Ankare ove sezone preuzeo je Nenad Čanak umjesto Erdema Džana koji je otišao u Anadolu Efes. Čanak je bio asistent Džikiću tokom sezone 2016/17 u Partizanu nakon koje se otisnuo u samostalne vode.

Igokea je sinoć igrala protiv CSKA na otvaranju turnira i za samo 24 časa odigraće novu utakmicu. Galatasaraj joj je bio rival u grupi Lige šampiona pretprošle sezone. Ne računajući Partizan, domaćin turnira ranije je već igrao sa tri gostujuća tima i samo sa CSKA do sinoć nikada nije odmjerio snage.


Glas Srpske