ЈИП СИМ: Исправка саопштења за јавност од 21.1.2021. године :: Semberija INFO ::

 

ЈИП СИМ: Исправка саопштења за јавност од 21.1.2021. године


На усмени захтјев Зорице Кусмук, ЈИП „СИМ“ Бијељина објављује исправку дописа Саопштење за јавност број 20/21 од 21.01.2021.године који сада гласи:

„У вези са догађајем од 21.01.2021.године, који се десио испред зграде Полицијске управе Бијељина, а о чему је саопштење дао МУП РС 21.01.2021.године, Управа ЈИП „СИМ“ ограђује се од свих иступа Зорице Кусмук, јер је она искључиво наступала као новинар личног портала zoricakusmuk.info.

Дакле, Зорица Кусмук ни у ком својству није представљала „Семберске новине“ ни током, ни након конференције за штампу, у организацији МУП РС. Конференцију за штампу, на коју смо позив уредно запримили, пратио је акредитовани новинар „Семберских новина“. 

Зорица Кусмук је, због болести и компликација усљед болести, на боловању. Запослена је одговарајућој служби ЈИП „СИМ“ уредно достављала дознаке Дома здравља, као и Налаз, оцјену и мишљење Првостепене комисије за оцјену привремене неспособности за рад Завода за медицину рада и спорта Републике Српске. Наглашавамо, у вријеме поменутог догађаја, Зорица Кусмук је дјеловала само у личном својству, као новинар портала zoricakusmuk.info.“