ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: СПРЕМНИ ЗА ДОЛАЗАК ВАКЦИНА :: Semberija INFO ::

 

ДОМ ЗДРАВЉА БИЈЕЉИНА: СПРЕМНИ ЗА ДОЛАЗАК ВАКЦИНА


Дом здравља Бијељина, друга је по величини здравствена установа примарног нивоа, а према ријечима директора ове здравстевне установе, примаријус др Данијеле Ђукин, ова здравствена установа „увијек иде корак унапријед“.

-Већ крајем децембра почели смо да се припремамо за долазак вакцина против вируса корона. Вакцине очекујемо крајем фебруара, почетком марта, али детаљне информације саопштиће Институт за јавно здравство Републике Српске. Све вакцине које очекујемо, доћи ће на нивоу БиХ, а потом ће се вршити распоред по Домовима здравља. Већ смо почели са набавком расхладних витрина, а тимови који су планирани за обављање вакцинације, већ су прошли едукацију, тако да спремно дочекујемо долазак вакцине. Такође, већ смо одредили и простор за вакцинисање, а јавност ћемо благовремено обавијестити о детаљима“, каже прим. др Ђукин и додаје да ће се поступати у складу са Правилником о вакцинисању који ће одредити Институт за јавно здравство РС.

-Биће заступљене све категорије становништва, особе које се налазе у домовима за сртара лица, особе које због инвалидитета нису у стању доћи у простор планиран за вакцисинисање, али управо о овим детаљима, јавност ћемо на вријеме упознати“, нагласила је прим. др Ђукин уз подсјећање да је број осигураних лчица у Дому здравља око 80. 000. Подсјећамо да је поводом 9. јануара, Дана Републике Српске, „Медаљом заслуга за народ“, предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, одликовала бијељински Дом здравља. На приједлог  Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске, одликовани су сви здравствени радници и немедицински сектор  за изузетне заслуге и допринос у организовању, спровођењу и пружању медицинске помоћи, спашавању људских живота, као и сваки други вид подршке и улагања у борби против пандемије ЦОВИД-19.

-С поносом сам примила одликовање које је добила здравствена установа на чијем сам челу. Здравствени радници у борби против вируса корона жртвују своје и  здравље својих породица, тако да сматрам да је признање истински заслужено, јер запослени у Дому здравља Бијељина су искрено и максимално посвећени свом позиву, а то траје већ 101 годину, колико ова установа већ постоји“, рекла је директор Дома здравља Бијељина примаријус др Данијела Ђукин.

Семберија инфо