ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ :: Semberija INFO ::

 

ДВОЈЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ


У Републици Српској у посљедња 24 часа вирус корона потврђен је код два лица од 210 тестираних, док је једно лице преминуло од посљедица ковида 19, саопштено је из Института за јавно здравство Српске. Вирус корона потврђен је код мушкарца средње доби и женске особе старије животне доби из Бањалуке.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављен је један смртни случај, а преминула је жена старије животне доби из Новог Града. До сада је у Републици Српској потврђено 64.385 случајева вируса корона.

Преминула су укупно 3.792 лица код којих је потврђен тест на вирус корона. У Републици Српској од новог вируса корона до сада се опоравило 54.013 лица, а тестирано је укупно 287.412. Укупан број хоспитализованих у Републици Српској је 46, и то Универзитетском клиничком центру Републике Српске 16, а у осталим болницама 30.

​На респиратору је пет лица у Универзитетском клиничком центру Републике Српске. У Републици Српској под здравственим надзором тренутно је 57 лица, а надзор је завршен код 193.635 лица.