ДОНАЦИЈА УНДП-а И ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ: :: Semberija INFO ::

 

ДОНАЦИЈА УНДП-а И ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ:


ТРИ МОНИТОРА КОВИД БОЛНИЦИ У БИЈЕЉИНИ

Програм за развој Уједињених нација (УНДП) донирао је бијељинској болници три монитора за праћење виталних функција пацијената са ЕКГ-ом која је финансирала Европска унија у оквиру програма помоћи у набавци медицинске И друге опреме у борби против ширења пандемије ковид 19.
Вриједност дониране опреме је око 20.000 КМ.

- Монитори швајцарског произвођача Сцхиллер, биће смјештени у Јединицу интензивне његе Ковид болнице И имаће веома значајну улогу у евентуалном будућем таласу епидемије ковида 19,”  рекао је примаријус др Микајло Лазић, помоћник директора за медицинске послове Болнице ,,Свети Врачеви” у Бијељини. 
Др Лазић се захвалио на значајној донацији
и истакао да су ЕУ и УНДП  у претходном периоду имали значајне донације.
-Међу ранијим донацијама посебно бих истакао вриједне И значајне пројекте на заштити животне средине кроз набавку машина за стерилизацију медицинског отпада које смо добили прошле године и уградњу соларних панела за загријавање воде у болници”, посјетио је др Лазић.

Оцјењујући тренутну епидемиолошку ситуацију, рекао да је она на подручју Бијељине задовољавајућа, те да у Ковид болници од 26. Јуна нема пацијената.

-Овај период користимо да уклонимо неке раније уочене недостатке. У завршној смо фази развода медицинских гасова у Ковид 1 болници /старо грудно одјељење/, а овај период користимо и за одмор здравствених радника који су дуго били под скафандерима”, изјавио је др Лазић.
Он је рекао да се ради и на набавци санитетске и заштитне опреме како би Болница што спремније дочекала евентуални нови талас епидемије ковида 19.