ПОКЛОНИЛИ САДНИЦЕ ЗА ЕКОЛОШКУ АКЦИЈУ: Засадили стабла за здравији и зеленији град :: Semberija INFO ::

 

ПОКЛОНИЛИ САДНИЦЕ ЗА ЕКОЛОШКУ АКЦИЈУ: Засадили стабла за здравији и зеленији град


У од прије неколико година формираном дрвореду у Крушевачкој улици у насељу Интергај од овог априла расте 11 нових садница јавора. Младице стабала граду је поклонила Микрокредитна фондација ,,МИ БОСПО“, чија је представница маркетинг службе Сања Маринковић , заједно са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем и начелником Комуналне полиције Ратомиром Драганићем, засадила садницу јавора.

Градоначелник Мићић се овом приликом захвалио Микрокредитној фондацији ,,МИ БОСПО“ која је овом донацијом показала да је друштвено одговорна организација, те нагласио да је ово још једна у низу активности у оквиру овогодишње еколошке акције ,,Април- мјесец ћистоће“ коју традиционално организује Одјељење комуналне полиције Градске управе града Бијељине. Градоначелник је овом приликом позвао И друге организације, компаније И удружења да се прикључе оваквим акцијама да би у граду био обогаћен фонд зеленила.


 
-Циљ нам је да се на простору цијеле Бијељине посади што више дрвећа како би град постао зеленији, а живот грађана пријатнији и здравији. Данас смо у Крушевачкој улици, улици која носи име нашег братског града, гдје се у већ формирани дрворед саде нове младице стабала. Наиме, несавјесни грађани су поломили јдан број стабала, ми то сада обнављамо, а овом приликом апелујем на на грађане да чувају зеленило града и да заједно с нама град направе љепшим и зеленијим, рекао је градоначелник Мићић истичући да зеленило увијек доноси промјене у смислу доживљаја животног простора, естетски је украс града и утиче на микроклиму.
 
Сања Маринковић, која је нагласила да зеленилом заправо свако насеље добија свој печат и постаје привлачније за живот, каже да се ,,МИ БОСПО“ са задовољством прикључио акцији обнове стабала у граду због познате чињенице да је Бијељина била препознатљива као град зеленила.
 
-Задовољство нам је да дамо свој допринос озелењавању града Бијељине са чијим грађанима већ 16 година успјешно послујемо, каже Сања Маринковић уз обећање да ће наставити с оваквим корисним активностима.
 
Начелник Одјељења комуналне полиције Ратомир Драганић указује да је значај зелених површина у граду велики, те да ће они због тога и даље предузимати иницијативе усмјерене на садњу нових стабала, а с тим у вези отворени су за све приједлоге грађана.
 


-Осим што зеленило град чини пријатнијим и квалитетнијим мјестом за живот, дрвеће у граду, између осталог, апсорбује штетне гасове, смањује утицај буке, штити од прашине и регулише влажност ваздуха. Због свега тога стабла су јако важна за квалитет живота у граду, појашњава Драганић додавши да стабла у формираном дрвореду у Крушевачкој улици пружају лијепу слику обогаћујући зеленило које је тако потребно у урбаној средини чија је микроклима нарушена све већим саобраћајем, асфалтом и бетоном.
 
Семберија инфо