СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ 37 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА РАВНОГ ПОЉА :: Semberija INFO ::

 

СВЕЧАНОСТ ПОВОДОМ 37 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА РАВНОГ ПОЉА


Мјесна заједница Равно Поље код Угљевика, коју насељава велики број Срба који су током одбрамбено-отаџбинског рата протјерани са својих огњишта, обиљежила је данас 37 година постојања.Ову мјесну заједницу, која се 1982. године издвојила из Мјесне заједнице Угљевичка Обријеж, насељава 500 становника. 

Предсједник Савјета мјесне заједнице Равно Поље Петар Манојловић захвалио је мјештанима који значајно доприносе развоју свог мјеста. 

"Посебно је задовољство што имамо Српско културно-умјетничко друштво `Војвода Мандо` у чијим ансамблима су наши млади становници, као и фудбалски клуб који окупља младе људе", нагласио је Манојловић. 
Он је истакао добру сарадњу са руководством општине Угљевик. 

Свечаности је присуствовао и начелник општине Угљевик Василије Перић који је изразио задовољство јер се Дан мјесне заједнице обиљежава у току васкршњих празника. 

"Равно Поље је у постратном периоду прихватило велики број становника који су морали напустити огњишта, потом је овдје никао велики број објеката и кућа", подсјетио је Перић. 

Он је навео да су у протеклом периоду у Равном Пољу изграђени путеви, јавна расвјета, водоводи као и Дом културе. 

Перић је најавио да ће се у овој мјесној заједници градити објекат на гробљу, нови дио асфалтне мреже, као и дио канализационе мреже за сва домаћинства која нису до сада била обухваћена. 

У културно-умјетничком програму данас су учествовала три ансабла Српског културно-умјетничког друштва "Војвода Мандо". 

Свечаности је претходило полагање вијенаца код споменика за осам погинулих бораца Војске Републике Српске из овог мјеста, који су животе дали у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.