Љекар Желимир Нешковић из Лопара сарађивао на развоју новог здравственог апарата у Баварској :: Semberija INFO ::

 

Љекар Желимир Нешковић из Лопара сарађивао на развоју новог здравственог апарата у Баварској


Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић учествовао је у пројекту развоја новог апарата за мјерење концетрације микотоксина, ендотоксина и корона вируса у ваздуху, који је најновији производ компаније “Доматек” из Милдорфа у баварској покрајини.

Нешковић као стручни сарадник ове компаније за медицинска питања присуствовао је данашњој презентацији овог апарата у бавараској.

Апарат је произведен, истакао је Нешковић у сарадњи са Техничким универзитетом из Минхена.



-У трајању од 8 сати у просторији,  апарат врши анализу присуства и концетрације микотоксина, ендотоксина али и корона вируса у ваздуху, што је посебно значајно у вријеме глобалне епидемије. Овај апарат ће се користити у здравственим установима, објектима са великом фреквенцијом људи као што су тржни центри, угоститељски објекти и јавне установе-појаснио је Нешковић о значају апарата.

Сувласник “Доматека” Роберт Прилер, изразио је задовољство сарадњом са доктором Нешковићем али и здравственом установом из Лопара.

-Данас смо презентовали наш нови апарат “Мулти колектор”, који  ћемо уступити на кориштењ у нашу пријатељску општину Лопаре-нагласио је Прилер

Шеф маркетинг тима “Доматека” Мара Којадиновић рекла је да ће апарат прво бити доступан баварском тржишту, а након тога широм европе али и у Републици Српској

-На овај начин желимо да допринесемо развоју здравственог сектора Републике Српске у којој ћемо и одређени број ових апарата донирати-најавила је Којадиновићева.

Организатор данашње презентације је сувласник “Доматека” Мирослав Којадиновић, познати привредник и хуманиста који живи и ради у Милдорфу а родом је из Републике Српске.

Нешковић ће сутра заједно са Којадиновићем присуствовати  пословном скупу у швајцарском граду Брунен  у организацији Пројект "Link up Serbia II" и Удружења српских привредника Швајцарске под називом "Повежимо се!" чији је циљ представити нове видове сарадње са  српском пословном дијаспором у Швајцарској, заинтересованима који желе да инвестирају или пронађу пословне партнере у Српској и Србији.


За Семберија инфо - Младен Василић