У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА БЕЗБИЈЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ :: Semberija INFO ::

 

У БИЈЕЉИНИ ОБИЉЕЖЕНА ЕВРОПСКА НЕДЕЉА БЕЗБИЈЕДНОСТИ И ЗДРАВЉА НА РАДУ


У Бијељини је одржан састанак стручњака из области безбједности И заштите у циљу обиљежавања европске недеље безбједности и здравља на раду као и сагледавања стања и проблема са којим се сусрећу у обављању својих послова. Састанку су присуствовали инжењери који се баве пословима заштите на раду,заштите од пожара,екологијом и пословно цивилном безбједношћу.

Једна од тема састанка била је стање у области заштите на раду И положај радника који обављају послове заштите на раду.

Констатовано је да је потребно много више радити на едукацији ,усавршавању кадрова као И потребу за већим улагањима у  превентивне мјере смањења ризика од поврједе на радном мјесту. Подсјећање послодавца на обавезу спроводјења законских И под законских прописа као И интерних аката из области заштите на раду И заштите од пожара.  Те побољшање статуса радника задуженог за организовање и спровођење мјера заштите на раду.

Такође на састанку је договорено предузимање потребних активности на оснивању струковног удружења за области заштита на раду,заштита од пожара,еклогије и пословно цивилна безбједност чијим радом би доприњели унапређењу у раду,примјени законске регулативе и спровођења мјера заштите. Лакше комуникације и решавања проблема у пракси. Постали репрезетативни партнери привреди,законодавству и синдикату у доношењу,тумачењу и спровођењу законских и под законских аката.