ПЕТРОВИЋЕВА ФРАНЦУСКА МИСИЈА У ПАТКОВАЧИ :: Semberija INFO ::

 

ПЕТРОВИЋЕВА ФРАНЦУСКА МИСИЈА У ПАТКОВАЧИ


Након што се испарадирао по Јелисејским пољима, затрпавајући овдашњу јавност позерским умијећем, градоначелник Љубиша Петровић, послије вишедневне јалове посјете Паризу, најзад је атерирао на семберска поља гдје је оставио стотине невоља.

Међутим, он се ових дана, још видно опчињен париском турнејом, спустио накратко међу „обичан“ свијет и посјетио новоизграђену школску фискултурну салу у Патковачи, коју су прије више од годину дана изградиле владе Републике Српске и Србије и Градска управа Бијељина. Дајући „на сва звона“ да је из градске сламарице фискултурну салу частио симболичним опремањем, градоначелник и даље покушава, очигледно још занесен „француским вјетровима“ да од ничег прикаже нешто, што се на крају углавном сведе на ништа. Тако су „усхићени“ мјештани Патковаче имали „част“ да им се први човјек Бијељине обрати у новопрокламованом „европском“ стилу, са француским акцентом, који је збуњивао ученике.

Није познато да ли се „француски ђак“ збунио када су га присутни обавијестили да су школу и салу још прије његовог мандата други изградили са милион и 200 хиљада конвертибилних марака. Ипак, то га није омело да у својственом маниру дође на „готово“ и за потребе фоторепортера одради још један маркетиншки посао.

Неименовани извор из Градске управе открио је да ће Љубиша Петровић, надахнут знаменитостима Француске, у наредном периоду мјештанима Патковаче изградити Ајфелов торањ, да с њега што даље виде, јер се са таквих висина теже уочавају рупе на градским и приградским путевима, као и сви кратери Петровићеве погубне политике'', наведено је у саопштењу за јавност Градског добора СНСД Бијељина.