ВЕЧЕРАС ЈЕ СПУШТЕНА ЗАВЈЕСА НА 21. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“ :: Semberija INFO ::

 

ВЕЧЕРАС ЈЕ СПУШТЕНА ЗАВЈЕСА НА 21. ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ „ДАНИ КОМЕДИЈЕ“


Током петодневног  трајања 21. Позоришног фестивала „Дани комедије“, на сцени Центра за културу „Семберија“ Бијељина смјењивале су се позоришне трупе из Бањалуке и Београда.



Овогодишњи „Дани комедије“ отворени су представом „Ожалошћена породица“ коју су извели глумци Народног позоришта Републике Српске из Бањалуке, а затворени су представом „Скупштина“, коју су извели глумци Градског позоришта „Јазавац“  из Бањалуке.



Према одлуци трочланог  стручног жирија кога су чинили предсједник Иван Петровић, дипломирани глумац и директор Градског позоришта „Семберија“ Бијељина, Гаврило Јовановић, дипломирани глумац и Александар Станкић, дипломирани редитељ награда за најбољу представу додјељена је Народном позоришту Републике Српске за представу „Ожалошћена породица“. Награда за најбољу мушку улогу додјељена је Гордану Кичићу за улогу Грофа Андрењи Иштвана у представи „Ноћна стража“ „Атеље 212“ Београд, а награда за најбољу женску улогу припала је Слађани Зрнић за улогу Гине у представи „Ожалошћена породица“ Народног позоришта Републике Српске.

Поред награда, додјељене су и захвалнице спонзорима 21. Позоришног фестивала „Дани комедије“ Бијељина.​



„Дане комедије“ затворио је директор Центра за културу, Игор Бешлић и поручио „Видимо се догодине“.

Семберија инфо