УГЉЕВИК: МЕЂУОПШТИНСКИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА И ЧЛАНОВА РАДНЕ ГРУПЕ МАЈЕВИЦА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: МЕЂУОПШТИНСКИ САСТАНАК НАЧЕЛНИКА И ЧЛАНОВА РАДНЕ ГРУПЕ МАЈЕВИЦА


Foto
У Угљевику је одржан међуопштински састанак начелника и чланова радне групе Мајевица посвећен усаглашавању наредних заједничких корака и активности за развоја туризма на Мајевици.
 
Састанку, чији је организатор Мисија ОЕБС-а, присуствовали су начелници општина Угљевик, Лопаре, Челић, Сапна и Теочак.
 
Шеф теренске канцеларије Мисије ОЕБС-а у БиХ у Тузли Дамир Гњидић рекао је да је на састанку анализирано све што се десило у периоду од шест мјесеци када су начелници ове групе у Сарајеву представили потенцијале Мајевице представницима међународне заједнице.
 
"Први циљ састанка је анализа резултата досадашњих заједничких напора у развоју туризма, а други усаглашавање заједничког приступа и активности у остатку ове године", рекао је Гњидић и најавио даљу подршку Мисије ОЕБС-а сарадње ових пет општина.
 
Начелник општине Угљевик Василије Перић изразио је увјерење да ће све договорене активности на развоју туризма бити успјешно реализоване на радост становника ових општина.
 
Перић  је истакао да је веома важно стимулисање привреде, а посебно дјелатности које се баве туризмом у овом крају.
 
"Имамо потребу деминирања терена тамо гдје до краја нису уклоњене мине, као и одвоза чврстог отпада на бољи и квалитетнији начин, а то су поред осталих, претпоставке развоја туризма", навео је Перић.
 
Учесницима састанка презентоване су теме - подршка за постављање соларне расвјете, планирање заједничког туристичког пакета и пројекта за УНДП и/или ЕУ, као и предстојеће активности у овој години уз подршку Мисије ОЕБС-а.