У ТОКУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈA ВРТИЋА У ПАТКОВАЧИ :: Semberija INFO ::

 

У ТОКУ ЛЕГАЛИЗАЦИЈA ВРТИЋА У ПАТКОВАЧИ


Дјечији вртић „Невен“ у Патковачи, који су у току изборне кампање 2020. године свечано отворили предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић и тадашњи градоначелник Бијељине Мићо Мићић, изграђен је без пратеће документације.

Српска православна црквена општина Патковача обратила се у фебруару 2021. године Одјељењу за просторно уређење са захтјевом за легализацију овог објекта. У току поступка легализације надлежни органи утврдили су да је спорни објекат једним дијелом изграђен на парцели у власништву АД „М:тел“. У рјешавање овог проблема, у међувремену, укључено је и градско Одјељење за стамбено-комуналне пословеи заштиту животне средине, које је АД „М:тел“ упутило допис са приједлозима за рјешавање имовинско-правних односа, након чега је постигнута сагласност да се изврши замјена између дијела парцела које су у власништву „М:тела“ и Града Бијељина.

Послије формирањa парцела, које ће бити предмет замјене, Дирекција за развој и изградњу Града Бијељина приступиће  њиховој процјени, након чега би се могло предложити Скупштини Града Бијељина доношење одлуке о замјени предметних непокретности. 


Град Бијељина