НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ ОДРЖАНА ПРИРЕДБА „ВРБИЦА 2022“ :: Semberija INFO ::

 

НА ЛАЗАРЕВУ СУБОТУ ОДРЖАНА ПРИРЕДБА „ВРБИЦА 2022“


Foto
На Лазареву суботу, 16.априла одржана је годишња приредба Јавне установе Дјечији вртић “Чика Јова Змај” – Врбица 2022.

Дјеца су се окупљала у вртићу, потом су ишла до цркве на службу, а онда свеченим дефилеом до трга на освећење Врбице. Послије освећења Врбице на тргу, реализована је годишња приредба у Центру за културу са почетком у 18:00 часова. Традиционално, и по обичају, плес на Лазареву суботу су извеле Лазарице, група дјевојчица украшене марамама и врбовим гранчицама. Ове године Лазарице су наступиле заједно са хорском и музичком пратњом.



Приредба је замишљена као чаробно путовање кроз филмску музику. Највећу одговорност за филм и музику сносе режисери. Наши васпитачи су се нашли у тој улози и режирали су богат програм за родитеље. На програму се нашло укупно 15 различитих музичких филмских остварења. У приредби је учествовало шест старијих вртићких група, са укупно 160 дјеце и њихових 11 васпитача. Поред богатог програма ове године смо имали и једну новину, а то је да су једну тачку спремали сами родитељи. На овај начин смо показали да добра воља, заједнички рад и тимски дух чине чуда. Ово је само један од начина на који остварујемо и јачамо партнерство са породицом, које нам је итекако важно у нашем раду.



Наступ дјеце из старијих васпитних група измамио је осмијехе и аплаузе родитеља који су и овај пут напунили велику салу Центра за културу. Њихово задовољство након завршене приредбе је потврда нашега рада. Овом приликом се посебно захваљујемо родитељима који су дали повјерење васпитачима нашег вртића да кроз рад са дјецом искажу несебичну љубав и креативност. Надам се  да  смо на  најбољи  начин  искористили њихово повјерење и програм који смо видјели је резултат  наше  сарадње.



Више од 20 година прослављамо Врбицу као свечану приредбу наше Установе, и на тај дан представљамо само један мали дио нашег рада са дјецом. Трудимо се да, сваког дана, научимо нешто ново, да будемо храбрији и посвећенији унапређивању предшколског васпитања и образовања у нашем граду.

Надамо се да ћемо у наредним годинама бити још бројнији и успјешнији и да ћемо у блиској будућности добити нове објекте и испунити их дјечијим смијехом и грајом.



ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“ БИЈЕЉИНА