ЗА САДА ИМА РИБЕ У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА :: Semberija INFO ::

 

ЗА САДА ИМА РИБЕ У БИЈЕЉИНСКИМ РИБАРНИЦАМА


Поводом Великог петка, најтужнијег дана у години,  али и Ђурђевдана, који ове године пада у петак, а велики број оних који славе пости, обишли смо рибарнице и распитали се каква је тренутна ситуација по питању цијене рибе.

Мирко Николић, запослен у рибарници „Код Ниџе“, за портал „Семберија инфо“, рекао је да је потражња за рибом велика, без обзира што се приближава крај поста, али и високих цијена.

-Цијене су јако високе, али потражња је јако велика. Најтраженији су шаран, чија је цијена 12 конвертибилних марака по килограму, те пастрмка 11 конвертибилних марака килограм, руски шаран – толстолобик је осам конвертибилних марака по килограму, а цијена димљеног шарана је 25 КМ по килограму.  Чак је и цијена смрзнуте рибе ,,скочила''. Цијена ослића се креће од 7,5 КМ до девет конвертибилних марака, све зависи од класе рибе“, рекао је Николић и додао да је јако тешко доћи до рибе у набвци и да је питање да ли ће је бити у понуди за Ђурђевдан, који ове године пада у петак, дан када већина вјерника пости.

-Не знамо због чега је то тако, да ли је смањена производња или је то повезано са рибњацима који су затворени, не знамо, али знамо да рибе има много мање, него претходних година, што утиче и на њену цијену“,  казао је Мирко Николић.

У овој рибарници врше услуге чишћења и печења рибе, цијена за обје услуге је 3,5 КМ по килограму,  а услуга чишћења је 1КМ по килограму.

Семберија инфо