ПРИЈЕМ ЗА РУКОВОДСТВО И ЧЛАНОВЕ СКУД – А „СЕМБЕРИЈА“ :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА РУКОВОДСТВО И ЧЛАНОВЕ СКУД – А „СЕМБЕРИЈА“


Foto
Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић, данас је прганизовао пријем за руководство и чланове СКУД-а „Семберија“ из Бијељине поводом њихових успијеха и резултата које постижу на такмичењима, али и да поразговарају о проблемима са којима се овај СКУД сусреће.

Бранка Марковић Савчић, директорица СКУД - „Семберија, захвалила се градоначелнику Љубиши Петровићу и рекла да је он данас показао велику вољу да помогне при ријешавању проблема које СКУД има, а они сами нису успјели да их ријеше, али и оне који свакодневно настају.



-Тежишни проблем који имамо су просторије, односно мањак просторија. Када је пројектован Центар за културу „Семберија“, СКУД  је исказао своје потребе које су у том тренутку биле реалне.  Од тада је прошло више од деценију и СКУД се развио и превазишао је простор који користи, тако да седам до осам година имамо проблем са простором. Нови простор, ако би га добили, нама би служио за производњу, односно за производњу нових програма, рад оркестра, пробе фолклора, те за рад ткачке секције која је прерасла у велику радионицу.

Градоначелник је данас, као представник Градске управо показао је велику вољу и интересовање да нам помогне “, истакла је Бранка Марковић Савчић и додала да су данас договорили и да у оквиру „Пантелинских дана“ поново покрену фестивал фолклора у Бијељини, који би окупио многа друштва која се баве његовањем и чувањем народне традиције, из окружења, али и иностранства.

Љубиша Петровић, градоначелник Бијељине рекао је да је СКУД„Семберија“ чувар традиције и амбасадори Града Бијељина, који постижу запажене резултате.



-Посљедњи успијех који је наш СКУД постигао био је у Ваљеву и обрадовао нас је са пет пехара у једном дану и покупио се симпатије и похвале у јакој конкуренцији. Данас смо искористили и прилику да поразговарамо о изазовима са којима се СКУД „Семберија“ сусреће дуги низ година, када су питању просторије. Ми смо у складу са препорукама Службе главне ревизије Републике Српске оформили радну групу, која ће се састати 26. априла и која има за задатак, да боље организује просторије које се налазе у Центру за културу „Семберија“, а ми ћемо након тога, са приједлогом одлуке о кориштењу просторија ићи и у скуштинску процедуру. Такође, радимо и на рјешавању проблема гријања, акустике , али и проблему крова који на неким дијеловима прокишњава“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић.

(Семберија инфо)