ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: НОВИ ЦТ АПАРАТ ПУШТЕН У РАД :: Semberija INFO ::

 

ЈЗУ БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: НОВИ ЦТ АПАРАТ ПУШТЕН У РАД


Foto
У ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ данас је у присуству српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и министра здравља Алена Шеранића, у рад пуштен нови ЦТ апарат посљедње генерације, који је финансирала Влада Републике Српске, у оквиру Јавне набавке медицинске опреме за здравствене установе у Српској.

Директор Болнице “Свети Врачеви” проф.др Златко Максимовић истакао да је ово велики дан за бијељинску Болницу, за пет општина које гравитирају овој установи, али и за шири регион.



-Упућујем захвалност Влади РС коју данас представља министар здравља Ален Шеранић, захвалност српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику што активно учествују у свему по питању напредовања Болнице.

Данас смо покренули ЦТ апарат посљедње генерације олакшаће пружање услуга љекарима и омогућити квалитетнију и бржу дијагностику. Ријеч је о 128-слајсном апарату за компјутеризовану томографију, који је смјештен у посебан типски објекат за ове намјене израђен у Аустрији, а у Болницу је претходно допремљен специјалним транспортом.Вриједност апарата је више од 1, 7 милиона КМ“, рекао је проф. др Максимовић и додао да је у претходном периоду Болница добила савремени ултразвучни апарат са четири сонде, као и мобилни РТГ уређај, мониторе, санитет и др.,а ендоскопски стуб за колоноскопију и гастроскопију обезбијеђен је средствима Болнице.



-Преузимањем вриједне опреме, преузели смо и обавезу да радимо још боље и посвећеније, да будемо на услузи нашим суграђанима, а као први човјек ове установе наглашаавам да ће тако и бити“, рекао је проф. др Максимовић.Министар здравља Ален Шеранић је честитао Болници на пријему опреме и пуштању у рад ЦТ апарата и нагласио да је сарадња ове установе и министарства одлична.

-Морам да истакнем да ћемо и у наредном периоду обезбјеђивати све што је потребно за што квалитетнију услугу и здравствену заштиту и да је наше опредијељење да здравствени систем у цијелом РС буде на високом новоу“, рекао је Шеранић. Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик је изразио задовољство што је у Бијељини и што види напредак бијељинске Болнице.



-Драго ми је да ова Болница наставља у континуитету да ради на квалитету и опремању, а то није само опрема него и кадрови. Ми не стајемо на овоме, настављамо са опремањем, али и подстицањем специјализација и усавршавањем здарвствених радника“, рекао је Додик и изразио захвалност свим здравственим радницима на свему што су чинили у периоду борбе против ковида 19 и свему што чине за задравље грађана Републике Српске.

(Семберија инфо)